top of page
Αναζήτηση
Εικόνα συγγραφέαPanhellenic Association of Recognised Colleges

Νέα παρέμβαση του Προέδρου της ΠΕΑΚ για τις αστοχίες του νομοσχεδίου για μη-κρατικά ΑΕΙ

Ο Πρόεδρος του Ένωσης μας, κ. Κωνσταντίνος Παππάς, προχώρησε σε νέα παρέμβαση μέσω της συνέντευξης του στο Talk Radio 98.9 και στη δημοσιογράφο Έλλη Σπυροπούλου, για τα ζητήματα που προκύπτουν πλέον με τις αστοχίες του Υπουργείου Παιδείας στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά/μη-κρατικά ΑΕΙ.


Η Πανελλήνια Ένωση Αναγνωρισμένων Κολλεγίων είναι ο θεσμικός φορέας εκπροσώπησης των Κολλεγίων στη χώρα μας και έχει διαθέσει την τεχνογνώσια της, διαχρονικά στις ηγεσίες του Υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να βοηθήσει στη ρύθμιση και εποπτεία του χώρου.


Διαθέτει επίσης αναλυτικό και νομικά μελετημένο σχέδιο διαδικασιών και κανόνων ποιοτικής λειτουργίας των Κολλεγίων το οποίο εφαρμόζει ήδη στα μέλη της και μπορεί εξίσου να εφαρμοστεί και στην περίπτωση των μη-κρατικών Πανεπιστημίων.


Δυστυχώς για την Ελληνική αγορά και τους Έλληνες πολίτες, δεν έχουν έως τώρα ληφθεί υπόψη αρκετά από τα σημεία που έχουμε αναδείξει στην ηγεσία του Υπουργείου. Ως εκ τούτου, τίθεται θέμα άμεσου κινδύνου αδειδότησης και παρουσίας στην Ελληνική αγορά, ιδρυμάτων που ουδεμία σχέση έχουν με όσα είχε εξαγγείλει στο παρελθόν ο κύριος Πρωθυπουργός, για παρουσία Πανεπιστημίων κύρους που θα καταστήσουν την Ελλάδα πόλο έλξης αλλοδαπών φοιτητών.




112 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page